Gamifikáció Blog

Hogyan készíts egy játékból marketingstratégiát?
Ismerd meg a játékosítás eszköztárát!

Vágd zsebre a kalandokat - 2. rész

2017. augusztus 10. 07:30 - Pacsi Diána

Múlt héten adtunk pár tippet, hogyan dobhatod fel a nyaralásodat egy-két játékosított alkalmazással. Most megmutatjuk, hogy a turisztikai intézmények (éttermek, témaparkok, múzeumok, stb.), hogyan tudják fokozni az élményeket.

app-museum.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Vágd zsebre a kalandokat - 1. rész

2017. augusztus 03. 09:06 - Pacsi Diána

10-15 évvel ezelőtt egy nyaralás elengedhetetlen kellékei voltak a térképek és az útikönyvek  Ha biztosra akartunk menni, akkor megkérdeztük egy-két ismerősünket, akik már ismerték a terepet, hogy milyen tapasztalataik vannak, mit érdemes megnéznünk. Nah persze sikerült is jó párszor eltévedni, hiszen nem nagyon volt GPS vagy mobilnet, a roaming pedig igazi luxus volt. Ma azért már kicsit más a helyzet, ha utazni készülünk.
reduce_international_roaming_charges-v3.jpg

Tovább
4 komment

Why so serious? - A legjobb filmes kampány

2017. július 27. 16:24 - Pacsi Diána

Így vált Gotham valósággá

,,Mit szólnál egy bűvésztrükkhöz? Mosolyt kanyarítok az arcokra” – ezt mondhatta a Batman: A Sötét Lovag kampányfőnöke, amikor kitalálta, hogy Joker bohócvigyorával árasztja el az egész világot! Minden idők eddigi legjobb filmkampánya 2007-ben vírusszerűen kúszott be az emberek hétköznapjaiba, valósággá vált Gotham őrült világa.

2008_the_dark_knight_logo.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"A macskáknak van csak 9 életük, Borinak mindössze 3"

2017. július 13. 08:14 - Pacsi Diána

Amikor Péterfy Boriból játék lesz

Biztosak vagyunk benne, hogy az új Bori-dalok szövegét nem a rádiókból és a telefon tracklistjéből fogod megtanulni. Azt is tudjuk, hogy mégis kívülről fogod fújni az egész albumot. Tudod miért? Mert mindjárt Te is letöltöd majd a BoriX nevű applikációt!

Tovább
1 komment

Játékokkal felelősen!

2017. június 29. 10:43 - Pacsi Diána

Gamifikált megoldások az éhezés, a környezetszennyezés és a vízhiány ellen

Játssz és tedd szebbé a környezeted! Még ha elsőre irreálisnak is tűnik a felelősségteljes magatartás és a játék kombinációja, hidd el, hogy ezt most nem olvastad rosszul. Valóban lehetséges az, hogy a játék erejével Te is tehetsz egy egészségesebb világért!environmental-protection-326923.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Turbózd fel az employer branding stratégiádat

2017. június 15. 08:22 - Pacsi Diána

Élményekkel a munkavállalói hűségért

Többéves employer branding tapasztalatra támaszkodva jól tudjuk, hogy a hazai munkaerőtoborzás több problémával is szembesül a mindennapokban. A generációváltás okozta eltérő igények, szokások, a hiányszakmák iránti túlkereslet, és a speciális szaktudás felkutatása új kihívások elé állította a HR-es szakembereket. A cégek versenyeznek a jelöltekért, s nehéz kialakítani a hosszútávú elköteleződést. Hol vannak már azok az idők, mikor valakit gyermekkora óta csak az a cél vezérelt, hogy az Álom Kft-nél dolgozhasson? Persze akadnak még kivételek, de a munkaerő számára kitágult a világ, s már nem olyan könnyű a csábító ígéretekkel, fizetéssel és munkakörnyezettel megvásárolni a hűségét.

img_1576.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Játékból nyereség - Hogyan profitálhatsz a játékosított megoldásokból?

2017. június 07. 23:04 - Pacsi Diána

JátékosLét könyvbemutatón jártunk

18839744_1186382794840962_6914002435143343086_o.jpgNemrég hírül adtuk, hogy megjelent az első magyar gamifikációs könyv, amit dr. Fromann Richárd vetett papírra. A könyv szakmai jelentőségét mutatja, hogy a könyvbemutató a hagyományos bemutatóktól abszolút jó értelemben véve - kissé eltérőre sikeredett. Ugyanis az író azt az elvet vallja, hogy az elmélet önmagában sosem elég, így a bemutatóra igazi, életszagú gamifikációs példákat hozott. Richárd mellett olyan előadók mutathatták be esettanulmányaikat, akik már aktívan alkalmazzák a gamifikációs módszertant a mindennapokban. A mai cikkünkben így egy kis hangulatjelentést hoztunk el számotokra.

Tovább
Szólj hozzá!

5 tanács, hogyan használd a gamifikáció módszerét marketingkampányaidban

2017. május 24. 22:21 - Pacsi Diána

Tanácsok a játékosításról kezdőknek

Az elmúlt időszakban a tartalommarketing a marketingstratégiák egyik varázsszavává vált. Egyre többen használják tudatosan, s a tartalom gondos formálása közben a szerzők célja a kötödés és az elköteleződés kialakítása. A digitális társadalmunk „content-dömpingjében” azonban nagyon nehéz elérni, hogy a mi információink kitűnjenek a többi közül. Ezért a cégek interaktív megoldásokat keresnek, melyekkel tartósan fenntartható a figyelem. A gamifikáció jó eszköz arra, hogy kitűnj a tömegből. Ám nem árt, ha tudod hogyan használd. Összeírtunk pár tanácsot, melyek útmutatóul szolgálhatnak. Olvasd el őket, és használd a gyakorlatban!

c9h047_xyae3rbl.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így tanulj nyelvet hatékonyan!

2017. május 18. 08:51 - Pacsi Diána

Kedvenc gamifikációs megoldásaink

c8vylhpxoaya596.jpgA nyelvtanulás nem mindenkinek megy könnyen. Hosszú évek kellenek ahhoz, hogy magabiztosan kommunikáljunk egy idegen nyelven. A hagyományos oktatás során azonban sokszor elveszítjük a motivációt, gyakran nehéznek érezzük a teljesítendő feladatokat. De pár éve megjelent a Duolingo. Mindannyian ismerjük, szeretjük, sőt sokan naponta használjuk is. De vajon hányan ismerik a program igazi történetét?

Tovább
Szólj hozzá!