Gamifikáció Blog

Hogyan készíts egy játékból marketingstratégiát?
Ismerd meg a játékosítás eszköztárát!

Az ekonok bolygóján élnénk? Aligha!

2017. november 08. 20:00 - Pacsi Diána

Üdvözlet a valóságban!

A te fogyasztód ekon vagy hús-vér ember?
Nem, nem, nem. Az ekon nem valamiféle földönkívüli teremtény. És még csak nem is egy fantasy regény szüleményei. Az ekon nem más, mint a homo economicus, más néven a nagybetűs RACIONÁLIS EMBER. Jogosan kérdezhetitek: Most vicceltek? Racionalitás a valós életben? Na ne már!
Pedig tényleg! A közgazdaságtan legújabb forradalmát éljük épp. A legnagyobb közgazdászok sutba dobják a racionalitásról szóló elméleteket, és inkább a fogyasztók valódi viselkedésére fókuszálnak. 

rationality-kahneman-quiz.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Jó rendezvény - rossz rendezvény

2017. augusztus 25. 14:17 - Pacsi Diána

Az interaktivitás önmagában nem elég

Minden cégnél vannak rendezvények. Van ahol több, máshol kevesebb. Ezek lehetnek nagyszabású, több ezer fős megmozdulások, vagy épp csak szűkkörű előadások. Abban biztosak lehetünk, hogy egy esemény akkor jó, ha a vendégek élményekkel távoznak. Amik lehetőleg pozitívak:)

blog_rp1-10.png

Mi már hosszú évek óta gyűjtögetjük a tapasztalatainkat a rendezvénypiacról, és bizony láttunk sok követendő és sok negatív példát is.

Tovább
Szólj hozzá!

Vágd zsebre a kalandokat - 2. rész

2017. augusztus 10. 07:30 - Pacsi Diána

Múlt héten adtunk pár tippet, hogyan dobhatod fel a nyaralásodat egy-két játékosított alkalmazással. Most megmutatjuk, hogy a turisztikai intézmények (éttermek, témaparkok, múzeumok, stb.), hogyan tudják fokozni az élményeket.

app-museum.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Vágd zsebre a kalandokat - 1. rész

2017. augusztus 03. 09:06 - Pacsi Diána

10-15 évvel ezelőtt egy nyaralás elengedhetetlen kellékei voltak a térképek és az útikönyvek  Ha biztosra akartunk menni, akkor megkérdeztük egy-két ismerősünket, akik már ismerték a terepet, hogy milyen tapasztalataik vannak, mit érdemes megnéznünk. Nah persze sikerült is jó párszor eltévedni, hiszen nem nagyon volt GPS vagy mobilnet, a roaming pedig igazi luxus volt. Ma azért már kicsit más a helyzet, ha utazni készülünk.
reduce_international_roaming_charges-v3.jpg

Tovább
4 komment

Why so serious? - A legjobb filmes kampány

2017. július 27. 16:24 - Pacsi Diána

Így vált Gotham valósággá

,,Mit szólnál egy bűvésztrükkhöz? Mosolyt kanyarítok az arcokra” – ezt mondhatta a Batman: A Sötét Lovag kampányfőnöke, amikor kitalálta, hogy Joker bohócvigyorával árasztja el az egész világot! Minden idők eddigi legjobb filmkampánya 2007-ben vírusszerűen kúszott be az emberek hétköznapjaiba, valósággá vált Gotham őrült világa.

2008_the_dark_knight_logo.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"A macskáknak van csak 9 életük, Borinak mindössze 3"

2017. július 13. 08:14 - Pacsi Diána

Amikor Péterfy Boriból játék lesz

Biztosak vagyunk benne, hogy az új Bori-dalok szövegét nem a rádiókból és a telefon tracklistjéből fogod megtanulni. Azt is tudjuk, hogy mégis kívülről fogod fújni az egész albumot. Tudod miért? Mert mindjárt Te is letöltöd majd a BoriX nevű applikációt!

Tovább
1 komment

Játékokkal felelősen!

2017. június 29. 10:43 - Pacsi Diána

Gamifikált megoldások az éhezés, a környezetszennyezés és a vízhiány ellen

Játssz és tedd szebbé a környezeted! Még ha elsőre irreálisnak is tűnik a felelősségteljes magatartás és a játék kombinációja, hidd el, hogy ezt most nem olvastad rosszul. Valóban lehetséges az, hogy a játék erejével Te is tehetsz egy egészségesebb világért!environmental-protection-326923.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Turbózd fel az employer branding stratégiádat

2017. június 15. 08:22 - Pacsi Diána

Élményekkel a munkavállalói hűségért

Többéves employer branding tapasztalatra támaszkodva jól tudjuk, hogy a hazai munkaerőtoborzás több problémával is szembesül a mindennapokban. A generációváltás okozta eltérő igények, szokások, a hiányszakmák iránti túlkereslet, és a speciális szaktudás felkutatása új kihívások elé állította a HR-es szakembereket. A cégek versenyeznek a jelöltekért, s nehéz kialakítani a hosszútávú elköteleződést. Hol vannak már azok az idők, mikor valakit gyermekkora óta csak az a cél vezérelt, hogy az Álom Kft-nél dolgozhasson? Persze akadnak még kivételek, de a munkaerő számára kitágult a világ, s már nem olyan könnyű a csábító ígéretekkel, fizetéssel és munkakörnyezettel megvásárolni a hűségét.

img_1576.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Játékból nyereség - Hogyan profitálhatsz a játékosított megoldásokból?

2017. június 07. 23:04 - Pacsi Diána

JátékosLét könyvbemutatón jártunk

18839744_1186382794840962_6914002435143343086_o.jpgNemrég hírül adtuk, hogy megjelent az első magyar gamifikációs könyv, amit dr. Fromann Richárd vetett papírra. A könyv szakmai jelentőségét mutatja, hogy a könyvbemutató a hagyományos bemutatóktól abszolút jó értelemben véve - kissé eltérőre sikeredett. Ugyanis az író azt az elvet vallja, hogy az elmélet önmagában sosem elég, így a bemutatóra igazi, életszagú gamifikációs példákat hozott. Richárd mellett olyan előadók mutathatták be esettanulmányaikat, akik már aktívan alkalmazzák a gamifikációs módszertant a mindennapokban. A mai cikkünkben így egy kis hangulatjelentést hoztunk el számotokra.

Tovább
Szólj hozzá!