Gamifikáció Blog

Hogyan készíts egy játékból marketingstratégiát?
Ismerd meg a játékosítás eszköztárát!

"A macskáknak van csak 9 életük, Borinak mindössze 3"

2017. július 13. 08:14 - Pacsi Diána

Amikor Péterfy Boriból játék lesz

Biztosak vagyunk benne, hogy az új Bori-dalok szövegét nem a rádiókból és a telefon tracklistjéből fogod megtanulni. Azt is tudjuk, hogy mégis kívülről fogod fújni az egész albumot. Tudod miért? Mert mindjárt Te is letöltöd majd a BoriX nevű applikációt!

A zeneiparban eddig viszonylag ritkán találkozhattunk szokatlan megoldásokkal. A marketing általában kimerült a lemezbemutató koncertekben, egy-két PR cikkben, és néhány Facebook bejegyzésben. Megszoktuk, hogy ez így működik, nem is gondoltuk, hogy lehet másképp. Aztán májusban jött Péterfy Boriék ötlete, és megbolygatták az egész zeneipart: meggamifikálták Bori új lemezét.

tumblr_orxqysamte1rvdf3uo1_r1_1280.jpg

Az ötlet

A zenekar gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy a 10. születésnapi évforduló alkalmából egy applikációval lepi meg a rajongókat. Borit szuperhőssé változtatták, és egy színes, képregényes hangulatú applikációba költöztették. Az applikáció tulajdonképpen egy nagyon egyszerű, de mégis addiktív játék és interaktív videóklipp lett. A játék során Borit akadályokkal és kincsekkel teli pályán kell keresztülvezetned. Cél, hogy az irányítható szuperhős-Bori-figurával összegyűjtsd az utadba kerülő értékes tárgyakat, s közben kikerüld a veszélyes elemeket. A pályák teljesítése alatt 1-1 Bori-dalt ismerhetsz meg. Egyelőre két pályán tudsz végigmenni: a "Föld hívja Földet" és a "Ne keresd az igazit, az én voltam" terepeken. A dalok bemutatásával párhuzamosan nyílnak majd meg az újabb és újabb szintek, de a lelkes rajongóknak nem kell beérniük a várakozás izgalmával. A játékot összekötötték egy nyereményjátékkal is. Ha összegyűjtesz 30.000 pontot, akkor fix ajándékot kapsz a zenekartól. Mi nem szeretnénk lelőni a poént, hogy pontosan mi is ez, de szerintünk érdemes gyűjtögetni a játékban a kristályokat, bolygókat, és parfümöket (Egyébként nem kell sok utánajárás, hogy kiderítsd mi is lesz jutalmad:)) Ha átléped a bűvös 30.000-es határt, akkor a fix ajándék mellett egy nyereményjátékban is részt vehetsz: belépőjegyet nyerhetsz a Péterfy Bori és a Love Band 10. születésnapi koncertjére. Ráadásul az új dalokat az alkalmazáson keresztül hallgathatod meg először.

Miért tartjuk nagyon jó ötletnek?

Véleményünk szerint ez a megoldás egy új, magyar Best practice - de nem csak a zeneipar szereplői számára. A játék nagyon egyszerű, de néhány apró trükkel elérték, hogy mégse töröld le a telefonodról a kipróbálás után. Mivel ez az applikáció egy új csatornaként szolgál, ezért érdemes megőrizni, hiszen itt ismerheted meg először az új album dalait, itt kaphatsz új infókat a lemezről. Az ajándék és a nyereményjátékban való részvétel pedig plusz motivációt jelent. 30.000 pontot összegyűjteni nem nehéz, de szükséges hozzá, hogy legalább 20-30-szor végigmenj a pályákon (persze biztos vannak ügyesebb versenyzők, akiknek kevesebb is elég). Ezalatt épp ugyanennyi alkalommal hallgathatod meg az új dalokat. Az ötlet egyedülálló a magyar zenei piacon, ezért nekünk nagyon tetszik. Teljesen új oldalról közelíti meg a rajongókkal való kommunikáció csatornáját és formáját. Az applikáció kiszűri a reklámzajt, hiszen a játékosok zárt térben, az applikáción belül teljesítik a küldetést, miközben csak Bori-dalokat hallgathatnak. Ráadásul az app fokozza az érdeklődést is az októberben érkező új album dalai iránt. A cél, hogy megnövekedjen az elköteleződés, és hogy a dalok hatékonyabban jussanak el a rajongókhoz, tökéletesen teljesült. Bori szuperhős, a grafika szuper, a dalok pedig a megszokott, magas minőséget hozzák. Minket levett a lábunkról. De tudod mit? Inkább töltsd le Te is, és meglátod miről beszéltünk:)

Itt tudod letölteni a BoriX alkalmazást: 
Letöltés Androidra: http://bit.ly/BoriXAndroid 
Letöltés iPhone-ra: http://bit.ly/BoriXiOS

 

Kép forrása: http://peterfybori.hu/ 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamifikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr7012659355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.07.22. 23:56:22

mi van 30e pont elérésénél?
süti beállítások módosítása